Niederlassung UK

+44 (0)1905 830734

Finde uns

The Hopstore, Monksfield Lane, Newland, Worcester, WR13 5BB

Most™ hops week

Most™ hops. Developed by Charles Faram & Co Ltd and named Most™ by the Czech growers, meaning “bridge”. It was seen as a bridge between the UK and Czech, in light of the UK leaving the EU. Sister of UK varieties Jester® and Olicana®. Most™ won its category in the Wellhopped World Series competition 2020, against other Charles Faram developed varieties from growers in the UK, USA, Poland, Czech Republic and Slovenia.

Pronounced moss-t

Most™ Roundtable trial discussions - Canada

In this video five Canadian brewers take their part in hop history by trialling brews with our new Czech hop from the Charles Faram Hop Development Programme. Rebecca and Shayn from the Canadian site interact with brewers from Mascot Brewery, Collective Arts, Brunswick Brewery, Sawdust City and Quayle’s Brewery to discuss their experiences with Most™. 

Trailer

Video abspielen

Full video

Video abspielen

Bohem Brewery Collaboration - UK

PART 1: The collaboration brew day for showcasing our own Czech hops Most™ with Bohem Brewery in London.

Video abspielen

Use in brewing
Dual purpose hop. Most™ can be used for aroma or bittering. It has a very potent aroma for a Czech-grown hop: described as strawberry and bubblegum with some tropical citrus and fresh tones. It’s suitable for an array of beer styles from lagers to hazy pale ales to old ales.

Bereit zum Bestellen?: +44 (0)1905 830734 oder andrewwhalley@charlesfaram.co.uk

Über Uns

Charles Faram ist seit über 150 Jahren ein Hopfenlieferant und führt eine beeindruckende Auswahl an Hopfensorten, die in Vakuumkegeln oder Pellets vom Typ 90 erhältlich sind. Die verschiedenen Sorten stammen aus dem Vereinigten Königreich, Belgien, der Tschechischen Republik, Frankreich, Deutschland, Polen, Slowenien, Neuseeland und den Vereinigten Staaten. Faram bietet eine breite Palette an Aromen für alle Biersorten und -stile, von traditionellen Biersorten bis hin zu faszinierenden experimentellen Neuheiten aus dem firmeneigenen Kultur- und Entwicklungsprogramm.

Letzte Neuigkeiten

Neuste Broschüre Hopfensorten